Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 110g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 280g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 630g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |