Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Banan | 180g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Malina | 70g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 50ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka ziemniaczana | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |