Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Brokuły | 150g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 500g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 60g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 120g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 260g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 4g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 60g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |