Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 220g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Marchew | 46g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 40g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Schab bez kości | 300g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |