Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
5,21 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
0,90 zł
(2,79 zł) |
|
Kurkuma | 10g |
0,85 zł
(1,69 zł) |
|
Mango | 200g |
3,76 zł
(7,99 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Musztarda | 20g |
0,26 zł
(2,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 470g |
8,61 zł
(10,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Sałata lodowa | 200g |
3,42 zł
(5,99 zł) |
|
Sól himalajska | 3g |
0,03 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 506ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |