Darmowa dieta 1600 kcal nr 9537



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza, bez laktozy)
325 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 6.3 g T: 9.3 g W: 57.05 g (BŁ: 4.28 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1590 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 44.85 g
Tłuszcz: 53.83 g
Węglowodany: 256.83 g (w tym błonnik: 44 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Gruszka 255g     1,78 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 250g     1,09 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 10g     0,35 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 490ml     4,65 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 30g     0,42 zł (2,79 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×