Darmowa dieta 1600 kcal nr 9625



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka i warzywami
362 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 14.6 g T: 10.85 g W: 56.49 g (BŁ: 9.27 g)



75   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Kurczak z kaszą jaglaną i kapustą kwaszoną
455 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 31.2 g T: 13.86 g W: 55.79 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

28   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku najpierw zimną wodą, następnie wrzątkiem, po czym znów zimną wodą i gotujemy przez ok. 15 minut w posolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza:woda). Kurczaka, cebulę i paprykę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Ugotowaną kaszę dodajemy na patelnię do pozostałych składników i mieszamy. Podajemy z kapusta kwaszoną.


Podwieczorek


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1555 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 64.39 g
Tłuszcz: 57.07 g
Węglowodany: 218.03 g (w tym błonnik: 41.9 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kapusta kwaszona (kiszona) 200g     1,00 zł (4,99 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Ogórek 90g     0,60 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 300g     5,50 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Szynka z indyka 45g     2,12 zł (7,99 zł)
Woda 290ml 0,00 zł (0,00 zł)



×