Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 450g |
12,58 zł
(13,98 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 290g |
2,03 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
2,47 zł
(6,99 zł) |