Darmowa dieta 1700 kcal nr 178



Śniadanie


Melon
266 kcal
Łączna waga porcji: 720g.

B: 6.48 g T: 2.16 g W: 60.48 g (BŁ: 7.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podwieczorek


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
386 kcal
Łączna waga porcji: 1000g.

B: 7.96 g T: 4.98 g W: 84.66 g (BŁ: 13.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Sałatka warzywno jajeczna
281 kcal
Łączna waga porcji: 374g.

B: 20.65 g T: 12.09 g W: 25.81 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

42   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Marchewkę, seler i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy fasolę i groszek konserwowy, wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy 50g jogurtu naturalnego i całość mieszamy. Resztę jogurtu łączymy z natką pietruszki, sokiem z cytryny, octem, odrobiną soli i pieprzu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w grubą kostkę. Całość mieszamy i podajemy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1657 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 66.95 g
Tłuszcz: 49.16 g
Węglowodany: 270.19 g (w tym błonnik: 59.25 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Fasola cięta konserwowa bez zalewy 30g     0,30 zł (3,99 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 30g     0,20 zł (2,69 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 100g     0,77 zł (1,39 zł)
Kiwi 150g     2,25 zł (7,49 zł)
Marchew 220g     0,67 zł (2,29 zł)
Melon 720g     7,19 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Seler, korzeń 30g     0,12 zł (2,69 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziemniaki 30g     0,06 zł (3,69 zł)



×