Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 55g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
![]() |