Darmowa dieta 1700 kcal nr 363



Śniadanie


Jaglanka z borówkami (wersja lżejsza)
396 kcal
Łączna waga porcji: 386g.

B: 15.65 g T: 13.89 g W: 55.19 g (BŁ: 6.15 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
386 kcal
Łączna waga porcji: 710g.

B: 4.1 g T: 8.1 g W: 79.4 g (BŁ: 8.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   21

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Schab pieczony z warzywami i ryżem (wersja lżejsza)
494 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 27.61 g T: 21.22 g W: 52.33 g (BŁ: 8.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

28   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Schab nacieramy oliwą, solą i pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. W międzyczasie gotujemy ryż (30 minut). Gotowy ryż wysypujemy na talerz. Na ryż wykładamy mięso i warzywa. Całość posypujemy natką pietruszki.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
146 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 7.45 g T: 3 g W: 23.3 g (BŁ: 2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

33   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

14   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1696 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 64.55 g
Tłuszcz: 58.17 g
Węglowodany: 246.64 g (w tym błonnik: 33.86 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 380g     10,62 zł (13,98 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 200g     1,54 zł (2,78 zł)
Mak niebieski 5g     0,16 zł (6,29 zł)
Marchew 45g     0,14 zł (2,29 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)



×