Darmowa dieta 1700 kcal nr 3903



Śniadanie


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

77   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Drugie śniadanie


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Obiad


Makaron ze szpinakiem i łososiem
555 kcal
Łączna waga porcji: 285g.

B: 25.44 g T: 16.89 g W: 76.67 g (BŁ: 2.35 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

50   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Łososia, szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory smażymy na oleju. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Całość mieszamy i podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.


Podwieczorek


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1731 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 71.74 g
Tłuszcz: 52.81 g
Węglowodany: 274.31 g (w tym błonnik: 59.28 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cynamon 4g     0,51 zł (2,29 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Filet z łososia 80g     7,87 zł (24,59 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Kalafior 690g     11,49 zł (19,98 zł)
Kasza jaglana 50g     0,48 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 42g     5,02 zł (5,98 zł)
Makaron ryżowy 80g     3,12 zł (7,79 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 14g     0,35 zł (6,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)



×