Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Imbir | 4g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Melon | 200g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 780ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |