Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 13g |
![]() |
|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 520g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 21g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |