1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Jabłko | 100g |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
1,85 zł
(2,78 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |