Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 40g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |