Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Wymieszaj składniki
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
![]() |
|
Marchew | 75g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |