Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 95g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 340g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory | 80g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |