Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 21g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 4g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 50g |
![]() |