Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 110g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 55g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |