Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Bazylia (suszona) | 4g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
| Biały pieprz | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Dynia | 250g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Gałka muszkatołowa | 1g |
0,13 zł
(1,29 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 230g |
4,21 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory | 510g |
2,71 zł
(3,99 zł) |
|
| Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
| Sałata lodowa | 200g |
3,42 zł
(5,99 zł) |
|
| Seler, korzeń | 200g |
0,77 zł
(2,69 zł) |
|
| Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Tuńczyk w oleju | 170g |
5,50 zł
(5,99 zł) |
|
| Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |