Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 3g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |