Darmowa dieta 1800 kcal nr 26233



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami
379 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 14.85 g T: 11.05 g W: 61.28 g (BŁ: 11.07 g)



168   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.



Drugie śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Obiad


Zupa pomidorowa z rzeżuchą
622 kcal
Łączna waga porcji: 575g.

B: 33.6 g T: 46.34 g W: 20.68 g (BŁ: 5.96 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

17   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą i drobno pokrojonymi warzywami. Wszystko razem zagniatamy z białkiem, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy listek laurowy, pieprz czosnek, sól i gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Usuwamy szumowiny i gotujemy przez około 20 minut. Gdy mięso będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Podajemy posypane rzeżuchą.


Kolacja


Jajka faszerowane pieczarkami
392 kcal
Łączna waga porcji: 330g.

B: 22.98 g T: 29.13 g W: 11.07 g (BŁ: 2.28 g)

Bezglutenowe  

37   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)

Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1754 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 90.77 g
Tłuszcz: 94.38 g
Węglowodany: 149.98 g (w tym błonnik: 26.49 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Białko jaja kurzego 70g     0,49 zł (6,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Bulion warzywny 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Cebula 170g     0,40 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Czosnek 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 385g     2,69 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Liść laurowy 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Majonez lekki (light) 80g     1,62 zł (8,49 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Marchew 20g     0,06 zł (2,29 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Mielone mięso wołowe 150g     3,00 zł (9,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 100g     1,00 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Pomidory 420g     2,23 zł (3,99 zł)
Rzeżucha 20g 0,00 zł (0,00 zł)
Sałata 15g     0,53 zł (4,99 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Sól biała 0g     0,00 zł (0,00 zł)



×