Darmowa dieta 1800 kcal nr 26566



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową wersja vfampirka0
386 kcal
Łączna waga porcji: 316g.

B: 15.74 g T: 13.73 g W: 55.22 g (BŁ: 10.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Zmiksuj fasolę z sokiem z cytryny i przyprawami do smaku.
  2. Posiekaj koperek i wymieszaj z pastą.
  3. Posmaruj chleb pastą, nałóż pokrojoną paprykę.


Drugie śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
231 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 3.63 g T: 4.64 g W: 47.5 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
354 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 24.19 g T: 8.11 g W: 51.45 g (BŁ: 10.28 g)

Wegetariańskie  

52   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1785 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 59.7 g
Tłuszcz: 57.41 g
Węglowodany: 286.54 g (w tym błonnik: 54.16 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Makaron pełnoziarnisty 50g     0,60 zł (5,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 230ml     2,18 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 350g     6,41 zł (10,99 zł)
Pieczywo tostowe, grahamowe 60g     0,78 zł (6,49 zł)
Sok cytrynowy 40g     1,06 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)



×