Darmowa dieta 1800 kcal nr 27307



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
417 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.83 g T: 12.55 g W: 70.85 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

25   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Chłodnik z soku z buraka
249 kcal
Łączna waga porcji: 457g.

B: 17.43 g T: 9.42 g W: 26 g (BŁ: 3.68 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

11   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Do miski wkładamy i delikatnie mieszamy: - Jajko gotowane na twardo pokrojone w dużą kostkę; - Obranego ogórka - startego na tarce o dużych oczkach i odsączonego; - Rzodkiewki pokrojone w plasterki; - Kiełki brokuła; - Jogurt; - Sok z buraka; - Sól i pieprz do smaku;


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1813 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 54.16 g
Tłuszcz: 61.89 g
Węglowodany: 280.52 g (w tym błonnik: 36.76 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 165g     1,27 zł (1,39 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Ogórek gruntowy 35g     0,64 zł (10,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Sok z buraków 75g     0,70 zł (6,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×