Darmowa dieta 1800 kcal nr 2897



Śniadanie


Owsianka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja lżejsza)
389 kcal
Łączna waga porcji: 369g.

B: 15.36 g T: 8.65 g W: 66.08 g (BŁ: 6.82 g)

Wegetariańskie  

11   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.



Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami (wersja lżejsza)
506 kcal
Łączna waga porcji: 560g.

B: 16.3 g T: 13.71 g W: 82.36 g (BŁ: 5.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Serek z mango
240 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 20.71 g T: 1.28 g W: 38.33 g (BŁ: 2.93 g)

Wegetariańskie  

32   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1760 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 75.26 g
Tłuszcz: 36.11 g
Węglowodany: 299.12 g (w tym błonnik: 27.48 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 3g     0,21 zł (6,99 zł)
Banan 180g     0,90 zł (4,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 70g     0,68 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Mango 140g     2,63 zł (7,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Rodzynki 11g     0,25 zł (4,49 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)



×