Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 330g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |