Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 102g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 85g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Schab pieczony | 45g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 62g |
![]() |