1. Kurczaka kroimy i smażymy na patelni.
2. Kroimy wszystkie warzywa.
3. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Tortillę lekko podsmażamy na patelni, dodajemy na nią warzywa, sos czosnkowy oraz kurczaka, zawijamy.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 210g |
![]() |
|
Czosnek | 11g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 940g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Rukola | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 90g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 186g |
![]() |