Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Mandarynki | 70g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 450ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |