Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 80g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |