Darmowa dieta 1800 kcal nr 44189



Śniadanie


Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
429 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 9.59 g T: 13.83 g W: 70.97 g (BŁ: 7.26 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   42

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Serek z mango (bezglutenowy)
236 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 20.52 g T: 0.96 g W: 38.3 g (BŁ: 2.64 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

17   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa
210 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 3.23 g T: 2.88 g W: 47.08 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

50   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1812 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 53.38 g
Tłuszcz: 60.68 g
Węglowodany: 290.29 g (w tym błonnik: 47.58 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 100g     1,00 zł (7,99 zł)
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 32g     3,83 zł (5,98 zł)
Mango 140g     2,63 zł (7,99 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 10g     0,14 zł (2,79 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×