Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |