Darmowa dieta 1800 kcal nr 47882



Śniadanie


Kanapka z szynką z indyka i pomidorem
385 kcal
Łączna waga porcji: 325g.

B: 18.14 g T: 10.31 g W: 60.44 g (BŁ: 10.62 g)



71   3

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapkę smarujemy serkiem. Na kanapkę kładziemy szynkę i pomidor.

Autor: qba100



Drugie śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
231 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 3.63 g T: 4.64 g W: 47.5 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Obiad


Jednogarnkowa meksykańska quinoa
693 kcal
Łączna waga porcji: 602g.

B: 28.16 g T: 21.57 g W: 107.18 g (BŁ: 20.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

31   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Pokrój warzywa na małą kostkę.

2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.

3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1763 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 60.7 g
Tłuszcz: 54.27 g
Węglowodany: 282.67 g (w tym błonnik: 47.23 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Bulion warzywny 200g     21,84 zł (27,96 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 170g     2,04 zł (4,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kukurydza konserwowa 170g     1,40 zł (2,79 zł)
Kumin (kmin rzymski) 3g     0,26 zł (1,29 zł)
Limonka 100g     1,56 zł (4,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mielona papryka chilli 5g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 230ml     2,18 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Papryka jalapeno 30g     2,00 zł (19,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 150g     0,80 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 170g     1,78 zł (4,19 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 200g     6,39 zł (7,99 zł)
Serek typu "Fromage" naturalny 20g 0,00 zł (0,00 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Suszona kolendra 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Szynka z indyka 50g     2,35 zł (7,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×