Darmowa dieta 1800 kcal nr 4904



Śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Drugie śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
228 kcal
Łączna waga porcji: 190g.

B: 6.73 g T: 5.83 g W: 42.2 g (BŁ: 9.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Obiad


Ryż z indykiem i szparagami
537 kcal
Łączna waga porcji: 630g.

B: 27.42 g T: 17.63 g W: 72.31 g (BŁ: 10.04 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

36   24

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa
420 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.46 g T: 5.76 g W: 94.16 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

50   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1820 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 69.69 g
Tłuszcz: 49.04 g
Węglowodany: 302.04 g (w tym błonnik: 51.12 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Hummus z chilli 20g     0,75 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Polędwica z indyka 100g     4,70 zł (7,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 100g     2,08 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Woda 700ml 0,00 zł (0,00 zł)



×