Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
1. Wymieszaj składniki
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 460g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |