Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 425g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |