Jaja rozbić. Sól i pieprz dla smaku. Usmażyć na oliwie. Podawać z pokrojoną papryką i pomidorem. Dodać sałatę.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 46g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 280g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory | 625g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |