propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 80g |
![]() |
|
Czosnek | 7g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 450g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 220g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 80g |
![]() |
|
Szpinak | 250g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |