Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 400g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 230ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |