Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Pokroić i zapakować do pudełka :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 19g |
![]() |
|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Melon | 720g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |