Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |