Darmowa dieta 1800 kcal nr 879



Śniadanie


Melon
266 kcal
Łączna waga porcji: 720g.

B: 6.48 g T: 2.16 g W: 60.48 g (BŁ: 7.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Drugie śniadanie


Koktajl z kiwi i ananasa
420 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.46 g T: 5.76 g W: 94.16 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Obiad


Dorsz gotowany na parze z brokułem
521 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 36.54 g T: 9.93 g W: 77.68 g (BŁ: 11.65 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

27   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Dorsza solimy i okładamy plastrami pokrojonej cytryny. Brokuła solimy i gotujemy na parze razem z dorszem przez ok. 20 - 25 minut. Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. Gotujemy w posolonej wodzie w proporcjach 1:2,5 (kasza:woda) przez ok. 15 minut. Podajemy na talerzu, posypane sezamem. Brokuła polewamy oliwą z oliwek.


Podwieczorek


Sałatka z awokado i pomidorami
272 kcal
Łączna waga porcji: 433g.

B: 5.45 g T: 21.44 g W: 18.74 g (BŁ: 8.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

38   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy, polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1833 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 66.65 g
Tłuszcz: 61.75 g
Węglowodany: 285.44 g (w tym błonnik: 57.59 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Awokado 210g     6,53 zł (13,99 zł)
Brokuły 300g     4,49 zł (7,49 zł)
Cebula 25g     0,06 zł (1,89 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dorsz, świeży, filety bez skóry 100g     7,66 zł (22,99 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Kapusta pekińska 200g     1,88 zł (7,99 zł)
Kasza jaglana 80g     0,77 zł (3,39 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 40g     4,78 zł (5,98 zł)
Melon 720g     7,19 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)



×