Darmowa dieta 1900 kcal nr 10683



Śniadanie


Jaglanka z figami
490 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 18.44 g T: 19.55 g W: 62.42 g (BŁ: 5.32 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

4   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Drugie śniadanie


Kanapki z pastą z makreli i ogórkiem (wersja lżejsza)
294 kcal
Łączna waga porcji: 292g.

B: 15.01 g T: 7.99 g W: 45.04 g (BŁ: 8.73 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

36   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.



Obiad


Faszerowana groszkiem pierś kurczaka z ryżem i surówką
574 kcal
Łączna waga porcji: 526g.

B: 35.99 g T: 8.87 g W: 96.83 g (BŁ: 17.71 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

34   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej groszek, oliwę, pieprz i sól, a następnie całość rozgniatamy na gładką masę. Mięso delikatnie tłuczemy, posypujemy ziołami prowansalskimi i pokrywamy farszem. Zawijamy i spinamy wykałaczką, po czym gotujemy na parze przez około 15 - 20 minut. W tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu i przygotowujemy surówkę: Pora i paprykę kroimy w paski, pomidora kroimy w platry. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy oliwę, sól i pieprz.


Podwieczorek


Zupa ziemniaczana
257 kcal
Łączna waga porcji: 696g.

B: 5.27 g T: 10.84 g W: 37.44 g (BŁ: 5.69 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Kolacja


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia (z chlebem)
323 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 8.25 g T: 14.95 g W: 45.26 g (BŁ: 12.53 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami. Podajemy z chlebem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1938 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 82.96 g
Tłuszcz: 62.2 g
Węglowodany: 286.99 g (w tym błonnik: 49.98 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bulion warzywny 500g     54,61 zł (55,92 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Czosnek 30g     1,31 zł (2,19 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 100g     0,67 zł (2,69 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makrela, wędzona 40g     0,96 zł (5,99 zł)
Marchew 30g     0,09 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 24g     2,10 zł (2,19 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 170g     3,11 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Por 55g     0,95 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Sałata 10g     0,36 zł (4,99 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Ziemniaki 100g     0,18 zł (3,69 zł)



×