Darmowa dieta 1900 kcal nr 1207



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
372 kcal
Łączna waga porcji: 368g.

B: 6.33 g T: 6.11 g W: 76.25 g (BŁ: 5.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Serek z suszonymi śliwkami (bezglutenowy)
260 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 20.8 g T: 0.88 g W: 44.86 g (BŁ: 4.16 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

14   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Śliwki kroimy na kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Zupa ziemniaczana
514 kcal
Łączna waga porcji: 1392g.

B: 10.54 g T: 21.68 g W: 74.88 g (BŁ: 11.38 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Podwieczorek


Koktajl z borówek
392 kcal
Łączna waga porcji: 710g.

B: 20.6 g T: 10.6 g W: 57.4 g (BŁ: 7.8 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

27   15

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1892 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 69.99 g
Tłuszcz: 61.73 g
Węglowodany: 287.77 g (w tym błonnik: 44.02 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 3g     0,21 zł (6,99 zł)
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Bulion warzywny 1000g     109,22 zł (111,84 zł)
Czosnek 65g     2,85 zł (4,38 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 32g     3,83 zł (5,98 zł)
Marchew 60g     0,18 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 500ml     1,75 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Rodzynki 10g     0,22 zł (4,49 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Seler, korzeń 40g     0,15 zł (2,69 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Ziemniaki 200g     0,37 zł (3,69 zł)
Śliwki suszone 40g     1,33 zł (4,99 zł)



×