Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
![]() |
|
Masło | 3g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 85g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |