Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 300g |
8,39 zł
(13,98 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
1,16 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 200g |
4,15 zł
(4,98 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Sos tzatziki | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |