Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |