Darmowa dieta 1900 kcal nr 1789



Śniadanie


Filety śledziowe z ogórkiem i grahamką
486 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 32.25 g T: 20.21 g W: 46.65 g (BŁ: 5.29 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

20   37

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Filety podajemy z pokrojonymi w paski ogórkami kwaszonymi i bułką grahamką.


Drugie śniadanie


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Obiad


Zupa ziemniaczana
514 kcal
Łączna waga porcji: 1392g.

B: 10.54 g T: 21.68 g W: 74.88 g (BŁ: 11.38 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
280 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 5 g T: 0 g W: 70 g (BŁ: 10 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1857 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 67.03 g
Tłuszcz: 65.03 g
Węglowodany: 272.32 g (w tym błonnik: 40.77 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Borówka amerykańska 500g     13,98 zł (13,98 zł)
Bulion warzywny 1000g     109,22 zł (111,84 zł)
Bułka grahamka 70g     0,96 zł (1,78 zł)
Czosnek 60g     2,63 zł (4,38 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 60g     0,18 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Seler, korzeń 40g     0,15 zł (2,69 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Ziemniaki 200g     0,37 zł (3,69 zł)
Śledź marynowany 150g     3,64 zł (8,49 zł)



×