Darmowa dieta 1900 kcal nr 3652



Śniadanie


Jaglanka z borówkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
393 kcal
Łączna waga porcji: 386g.

B: 7.4 g T: 12.64 g W: 66.19 g (BŁ: 6.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Shake szpinakowy
309 kcal
Łączna waga porcji: 1185g.

B: 9.93 g T: 10.5 g W: 53.01 g (BŁ: 17.73 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   29

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze


Obiad


Makaron z brokułem (wersja bezglutenowa)
637 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 17.98 g T: 12.58 g W: 117.25 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie
252 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 4.5 g T: 0 g W: 63 g (BŁ: 9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Wartości odżywcze:


Białko: 51.53 g
Tłuszcz: 58.18 g
Węglowodany: 333.83 g (w tym błonnik: 55.92 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 240g     2,40 zł (7,99 zł)
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Borówka amerykańska 530g     14,82 zł (20,97 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Imbir 15g     0,43 zł (5,69 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 32g     3,83 zł (5,98 zł)
Mak niebieski 5g     0,16 zł (6,29 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 30g     0,84 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)
Woda 750ml 0,00 zł (0,00 zł)



×